Toppkarakter ved NMBU

Felix Albrigtsen er elev i 3STB, og nå har han tatt 20 studiepoeng ved universitetet på Ås! Det ble til og med toppkarakter!

Felix sitter med bøker og kalkulator - Klikk for stort bildeFelix Albrigtsen synes det har vært moro å studere ved NMBU i høst. Privat

Den unge realisten forteller at han har studert to fag ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) på Ås, INF100 og MATH111. Han forklarer:

- INF100, eller "Prinsipper i informasjonsbehandling" er et programmeringsfag som kombinerer matematikk og datavitenskap. Her går oppgavene ut på å bruke programmering til å løse matematiske oppgaver på en effektiv måte.

Vi får lov til å fortelle at Felix fikk A på eksamen i INF100! Gratulerer!

Stort læringsutbytte

- MATH111, eller Kalkulus 1, er et fag som bygger videre på mye av det vi lærer i R2. I studiet har jeg lært mye om teorien bak det vi har drevet med her på Buskerud vgs., sier Felix.

I dette faget fikk han bestått siden det her ikke var tallkarakterer.

Han synes det har vært veldig interessant å studere noen fag ved et universitet, selv om det har vært et litt annerledes år.

- Jeg har ikke vært fysisk på noen av forelesningene, så jeg har fulgt fagene over nettet. Det kan være krevende å sette av nok tid til å gjennomføre dette i tillegg til de andre fagene på vg3 studiespesialisering, men jeg har fått et stort læringsutbytte og mener absolutt at det er verdt innsatsen.

Vil sikre datasystemer

Det siste halvåret på vgs. prioriterer han fagene på skolen siden det skal settes standpunktkarakterer i alle fag.

- Til høsten skal jeg søke på NTNU i Trondheim, og jeg vil starte med bachelor i Digital infrastruktur og Cybersikkerhet. Jeg er glad i å bruke, bygge og sikre datasystemer, og dette er noe jeg gjerne vil lære mer om og etter hvert jobbe med.

Lykke til, Felix!

Til toppen