Gambiaprosjektet

Vi har i snart ti år hatt vår egen Gambiadag i oktober. Elevene jobber og samler inn penger til en videregående skole vi har vært med på å bygge opp i Gambia.

Gambiere danser utenfor skolen "vår" i Gambia. - Klikk for stort bildeHer fra åpningen av skolen "vår" i Gambia. Butterfly Friends

Vi er stolte over å ha bidratt til at Butterfly Friends har bygget opp en kombinert videregående skole i Gambia. Dette har vi kunnet gjøre ved at elever har en solidaritetsdag der pengene de tjener, går til Butterfly Friends, en lokal hjelpeorganisasjon i Vikersund.

Skolemiljøutvalget ved Buskerud vgs. er styringsgruppe for arbeidet med å bygge, drifte og utvikle den videregående skolen, og prosjektet drives av Gambiakomiteen som er en komité med elever. Hvert år dannes en ny komité.

I fire år har vi sendt to eller tre elever til Gambia i februar/mars for at våre elever skal få oppleve Gambia.
Jonas fra Buskerud vgs. sammen med gambiske barn. - Klikk for stort bildeJonas fikk reise til Gambia i februar 2020. Kristine Thoresen